Eén Dag Accountant & Controller

Eén Dag Accountant & Controller
Op donderdag 24 april 2014 zal de jaarlijkse Eén Dag Accountant & Controller plaatsvinden op Zernike. Deze activiteit is voor eerstejaars Bedrijfskundestudenten die de keuze kunnen maken om de track Accounting & Controlling te gaan volgen.

Dankzij intensieve samenwerking tussen het bedrijfsleven en de faculteit zal deze dag een goede aanvulling zijn op de algemene informatie om zo studenten te helpen een goede keuze te maken. Voor de student wordt er de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de verschillende disciplines om zo meer inzicht te krijgen in wat het vakgebied daadwerkelijk inhoud.

‘s Middags zal de studieadviseur de keuze waar de studenten voor staan aanstippen en het studieprogramma schetsen. Hierna zal er een kort praatje van een accountant en controller volgen die beide een beeld zullen schetsen van hun werkzaamheden om zo het vak in de praktijk te laten zien.

Vervolgens zullen de deelnemers opgesplist worden in vier groepen die elk met een verschillend accountancykantoor aan een luchtige case gaan werken. Op deze manier worden de werkzaamheden van een accountant duidelijk voor de student en krijgt hij/zij een goed beeld van wat de praktische kant van de track inhoudt.

Om de dag goed af te sluiten zal er een gratis buffet plaatsvinden voor de deelnemers waarbij ook werknemers van accountancykantoren aanwezig zullen zijn. Dit zal de deelnemers in staat stellen om ook informeel in contact te komen met accountants en controllers.