Afstudeerstage bij Toezicht beleid

De grote bankencrisis die in 2007 en 2008 plaatsvond, heeft geleid tot veel strengere regelgeving voor banken. Vooral de kapitaaleisen waaraan banken moeten voldoen, zijn behoorlijk aangescherpt. Tegelijkertijd is de wijze waarop kapitaalvereisten berekend worden complexer geworden, waardoor de huidige kapitaalratio’s niet één op één te vergelijken zijn met die van voor de crisis. Dat roept de vraag op of alle nieuwe regels er wel echt voor gezorgd hebben dat banken meer kapitaal aanhouden, en dus veiliger zijn.

De stage

Deze vraag is het uitgangspunt bij de afstudeerstage die wij aanbieden aan een student (bedrijfs)economie of econometrie. Lijkt het jou interessant om uit te zoeken wat er nu echt is veranderd sinds de crisis? De beoogde duur van de stage is drie tot zes maanden, mede afhankelijk van het aantal dagen in de week (drie-vijf) dat je stage wilt lopen.

Functie-eisen

Je bent in staat complexe materie te doorgronden en te vertalen in heldere en overtuigende analyses en beleidsaanbevelingen. Je beschikt over goede conceptuele en analytische vaardigheden. Je kunt snel schakelen tussen het economische, prudentiële en juridische perspectief.

  • Je volgt een master in (bedrijfs)economie of econometrie.
  • Je hebt affiniteit met de regelgeving (kapitaalseisen) die geldt voor banken alsmede met de berekening van kapitaalvereisten.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent leergiering, houdt van aanpakken en van teamwork.

Divisieprofiel

De divisie Toezicht beleid bestaat uit ongeveer 70 hoogopgeleide professionals van alle leeftijden, veelal met een financieel-economische, juridische of kwantitatieve achtergrond. Het werk binnen deze divisie vindt in grote mate plaats in een (inter)nationale omgeving. Financiële instellingen opereren immers over landsgrenzen heen. Daarnaast is er een grote variatie aan projecten en zal er een sterk beroep worden gedaan op je breed inzetbare kennis en vaardigheden. En dat alles met een grote maatschappelijke relevantie. Je zult terecht komen op de afdeling Banken beleid.

Bijzonderheden 

Je bent voor minimaal drie en maximaal zes maanden (de exacte stageperiode is in overleg) beschikbaar. Je werkt daarbij drie tot vijf dagen per week. Een stage- en reiskostenvergoeding is beschikbaar. Tevens beschik je tijdens je stage over een laptop.

Meer informatie

Paul Cavelaars, afdelingshoofd, 020 524 2842. 
Joost van der Burgt, beleidsmedewerker, 020 524 3366.

Stageverzoek indienen

Als stageverzoek ontvangen wij graag een compleet CV en een motivatiebrief. De procedure omvat een antecedentenonderzoek. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

DIRECT SOLLICITEREN