Analyst Restructuring Services

Jouw werkveld binnen Restructuring Services
Wil jij het verschil maken in crisissituaties en heb je passie voor financiële analyses? Dit kun je helemaal kwijt bij Deloitte Restructuring Services, een van de toonaangevende adviseurs op het gebied van herstructureringen in Nederland.

Bij een bedrijf in financiële moeilijkheden, is snel een diepgaand inzicht gewenst in de onderneming, waarbij onafhankelijk advies aan de verschillende stakeholders van de ondernemingen (banken, aandeelhouders en management) moet leiden tot een turn-around plan dat gedragen wordt door deze stakeholders.

Om de ernst van de situatie bij de cliënt te analyseren wordt er in de eerste fase gestart met het opstellen van een korte termijn cash flow projectie. Parallel aan dit proces wordt een zogenaamde Independent business review uitgevoerd waarbij een onafhankelijke analyse wordt gemaakt van het business plan gericht op de drie deelgebieden welke aan de basis staan van elke herstructurering: de financiële situatie, de strategie en operaties. Nadat de situatie middels deze review in kaart is gebracht, wordt getracht met alle stakeholders tot een toekomstbestendige herstructurering van de onderneming te komen met wijzigingen in financiering, strategie en organisatie tot gevolg.

Door de geïntegreerde Deloitte aanpak – met advies op diverse vakgebieden zoals strategie, operaties, debt advisory, tax en real estate ben je betrokken bij veel aspecten van een herstructurering en krijg je diepgaande kennis van het gehele proces. Wij treden op voor alle grote Nederlandse banken, internationale banksyndicaten en tevens ook voor management en aandeelhouders van ondernemingen in moeilijkheden.

Je functie Analyst Restructuring Services
Als Analyst ben je ‘part of the team’ en werk je direct samen met de (senior) managers bij de uitvoering van de projecten. Je verricht werkzaamheden op alle gebieden waarop het Restructuring Services team opereert. Zo zal je ondersteunen bij onder andere financiële analyses en modellen, offertes en klantenpresentaties. Bovendien bereid je adviezen voor, analyseer je marktgegevens en werk je mee aan de realisatie van projecten waarbij je veelvuldig deel uitmaakt van multidisciplinaire teams.

Jouw profiel als Analyst Restructuring Services
Als jij wordt uitgedaagd door de bovenstaande functieomschrijving en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!

  • 0 tot 2 jaar werkervaring;
  • Een (bijna) afgeronde universitaire studie: (Bedrijfs) Economie, Finance, Accounting,  Bedrijfskunde, of een andere universitaire studie met financiële affiniteit;
  • Sterke analytische vaardigheden, resultaatgericht, accuraat, met oog voor kwaliteit & detail;
  • Je bent een gedreven teamspeler, die naast zijn/haar studie nevenactiviteiten heeft ontplooid bij een universiteit, studie-, studenten-, of sportvereniging;
  • Ambitieus, proactief, zelfstandig, doortastend en goed in het presteren onder tijdsdruk;
  • Je denkt in oplossingen, kunt snel schakelen en hebt interesse in complexe vraagstukken;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Deloitte
Restructuring Services maakt onderdeel uit van Deloitte Financial Advisory Services (FAS). Binnen FAS werken ongeveer 200 medewerkers. FAS is actief op het gebied van corporate finance, M&A, due diligence, restructuring services, real estate en pension advisory.

Onze financieel adviseurs winnen regelmatig prestigieuze onderscheidingen. Zo werd Deloitte Corporate Finance bijvoorbeeld als beste ‘M&A adviseur’ uitgeroepen door het Incompany 100-onderzoek en tijdens de M&A Awards in 2010, 2011 en 2012 genomineerd voor ‘Best Debt Advisor’. Dat betekent dat je met ambitieuze, hoog opgeleide collega’s werkt, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een open, informele, maar professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief.

Binnen Restructuring Services heerst een informele sfeer. Hierdoor zijn de lijnen kort en wordt ook jij betrokken in de discussie. Het is een jong team waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent eerder regel dan uitzondering. Natuurlijk helpen we je waar we kunnen, met een uitgebalanceerd learningprogramma, een competentiemodel op maat en continue feedback.

Interesse? Meer weten of solliciteren? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Of mail je stukken (motivatiebrief, CV en cijferlijst) naar Florentine Neervoort, fneervoort@deloitte.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Florentine Neervoort op telefoonnummer 06-83330054.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een CV screening, een assessment, een drietal gesprekken en een case. Kijk ook eens op www.werkenbijdeloitte.nl

Deloitte. De beste start van je carrière!

DIRECT SOLLICITEREN