Associate Accounting Advisory Financial Services

Ben je net klaar met je studie, of ben je een student met duidelijke affiniteit op het gebied van finance, accounting en risicomanagement? Heb je een natuurlijke interesse in het grondig onderzoeken van complexe vraagstukken en ben je enthousiast over het jezelf ontwikkelen als een adviseur van banken en verzekeraars? Wil jij werken in een internationale, uitdagende en dynamische omgeving in een jong en enthousiast team? Pas je binnen dit profiel, dan kunnen wij jou een baan aanbieden met veel leermogelijkheden op het gebied van Financial Services binnen onze Accounting Advisory praktijk.

Wie ben je?

Je bent een aanstormend talent en hebt affiniteit met financiële markten en relevante verslaggeving en relevante wet- en regelgeving. Je bent ambitieus en wilt jezelf graag verder ontwikkelen.

 • Je zit in de laatste fase of je hebt een afgeronde Master Finance, Accountancy, Economie, Bedrijfskunde- economie, of technische of vergelijkbare financieel economische richting met goede resultaten;
 • Je hebt 0 tot 2 jaar ervaring in een financiële instelling of bewezen affiniteit met de financiële sector en/of externe verslaggeving en relevante regelgeving;
 • Je bent geïnteresseerd in complexe accounting of regelgeving en onderwerpen zoals Basel III, IFRS 9, IFRS 4, bank- en verzekeringsdiensten;
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en je werkt graag in teamverband;
 • Je bent bereid om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van een Postmaster Register Accountant (RA) of een andere postmaster studie;
 • Je bent flexibel en kunt goed planmatig werken;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Hoe ziet je werk eruit?

Als Associate binnen het Financial Services team van CMAAS adviseer je banken en verzekeraars op het gebied van IFRS en relevante regelgeving. Je werkt in kleine teams die worden geleid door een meer ervaren teamlid en een partner, aan projecten die typisch een gemiddelde duur van een maand hebben. 

Om klanten te bedienen, zal je relevante documentatie bestuderen zoals de financiële rapportage van financiële instrumenten, verzekeringscontracten en regelgeving omtrent CRD IV / CRR en Solvency II. Je gaat meewerken aan aanbevelingen en oplossingen voor complexe vraagstukken van de klant. 
Accountancy studenten hebben de mogelijkheid om een rol binnen het Financial Services team van onze Accounting Advisory praktijk te combineren met The Associate Academy, het accountancy traineeship. Je zult deels werken aan controleren van jaarrekeningen en het beoordelen van interne controleprocessen en systemen van verschillende klanten en deels meedraaien op opdrachten van onze afdeling zoals beschreven in deze vacature.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC gaat werken, kun je rekenen op een afwisselende baan, in een dynamische omgeving met volop ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden binnen een van ’s werelds grootste financiële dienstverleners. Wij besteden veel aandacht aan coaching, interne en externe opleidingen en carrière begeleiding. Je krijgt gedurende je loopbaan binnen PwC ondersteuning van jouw persoonlijke coach. Samen met hem/haar houd je jouw ontwikkeling in het oog en bespreek je jouw persoonlijke wensen en ambities. Je kunt rekenen op diverse klanten, uitdagende transacties en inspirerende collega’s. Verder krijg je:

 • Uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei, flexibel werken en leven inclusief 30 vakantiedagen, een auto, laptop en smartphone van de zaak en een deels premievrij pensioen;
 • Intensieve opleidingsmogelijkheden in theorie en praktijk;
 • Persoonlijke coaching en begeleiding door geaccrediteerde coaches;
 • Voortdurend inzicht in jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een stimulerende startersfunctie in de financiële sector met veel afwisseling qua werkzaamheden;
 • De mogelijkheid tot het volgen van een postmaster-opleiding die volledig door PwC wordt betaald.

Wie zijn we?

Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 223.000 mensen. Bij PwC in Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten. 

De vacature van Associate valt binnen de business unit Capital Markets and Accounting Advisory Services en het werkveld Audit and Assurance Services. CMAAS is een van de snelst groeiende businessunits van PwC. De klanten van CMAAS zijn internationale, veelal beursgenoteerde bedrijven. Op dit moment werken er ruim 100 professionals binnen CMAAS en in de komende 5 jaar hebben wij de ambitie om in omvang te verdubbelen. Wereldwijd werken er binnen CMAAS 1600 professionals in 22 landen. De cultuur binnen CMAAS is open en informeel. Het samenwerken in teamverband staat voorop. Een prettige werkomgeving en zelfontplooiing zijn voor ons belangrijk. 

Het Financial Services team binnen CMAAS richt zich specifiek op het leveren van advies aan banken en verzekeringsmaatschappijen. Wij zijn experts op het gebied van zowel accounting als regelgeving voor banken en verzekeraars, evenals voor de bancaire toezichthouders. Wij houden ons dagelijkse bezig met het adviseren en ondersteunen van klanten over complexe zaken als de implementatie van Basel III (CRD IV) en Solvency II, maar ook de invoering van IFRS 9 en IFRS 4.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct via de button ‘Solliciteren’.

Als je jouw sollicitatie indient, ontvang je binnen twee weken bericht over de voortgang. 
 

Yolanda Bogaards

  Yolanda Bogaards

DIRECT SOLLICITEREN