Associate Assurance Utrecht

Je accountancy-carrière een praktische én inhoudelijke kickstart geven? Als Associate Assurance bij PwC doe je twee jaar lang ervaring op met de meest uiteenlopende klanten: van jonge start-ups tot gerenommeerde multinationals. Je bijt je zelfstandig vast in hun vraagstukken, mét back-up van je persoonlijke coach en enthousiaste collega’s. Tegelijkertijd volg je een (post-)masteropleiding om je vaktechnische kennis te verdiepen. Aan het eind van het traineeship ben je op en top accountant. Klinkt goed? Solliciteer dan nu voor een plek in The Associate Academy van PwC.

Je bent net klaar of zit in de laatste fase van je hbo- of wo-opleiding in de richting accountancy. Je wilt graag aan de slag, maar dan wel op een plek waar je de ruimte krijgt om vakinhoudelijk en persoonlijk te groeien. De startdatum in september 2017 is geen probleem voor je. Als je jezelf zou omschrijven, dan noem je in elk geval deze eigenschappen:

• Precies
  • Teamplayer
  • Inlevend
  • Positieve houding
  • Initiatiefrijk
  • Integer

Als Associate Assurance stel je twee jaar lang je vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling centraal. Dat doe je in een groep met meerdere Associates, met wie je je hele PwC-loopbaan contact houdt. Tijdens het traineeship leer je alle aspecten van het accountancy-vak kennen, en doe je ervaring op in alle marktsectoren waarin PwC actief is. Je werklocatie is afhankelijk van de opdrachten die je doet, want je werkt activity based. Naast je functie als Associate volg je één dag per week colleges voor een (post-)masteropleiding tot registeraccountant en sta je voor de deskundigheid en kwaliteit waar wij bij PwC veel waarde aan hechten. Werkinhoudelijk kun je het volgende van het traineeship verwachten:

• Je werkt in verschillende multidisciplinaire teams voor verschillende klanten.
  • Je toetst de interne beheersing en systemen van klanten door gesprekken te voeren met controllers en managers.
  • Je werkt actief mee aan de jaarrekeningcontrole door bedrijfsprocessen zoals het inkoopproces en het verkoopproces te beoordelen. En door de jaarrekeningposten zoals debiteuren, crediteuren, materiele vaste activa en overige bedrijfskosten te beoordelen.
  • Je discussieert binnen je team mee over de beste aanpak.

Jouw carrière is wat het is: van jou. Jij bepaalt. Wij bieden je de kansen. Zo creëer je voor jezelf uitdagend werk dat ertoe doet. Je krijgt hierbij intensieve begeleiding en toegang tot een wereldwijd netwerk van klanten en collega’s. We waarderen je om wie je bent én om wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving. Natuurlijk kun je ook rekenen op uitgebreide arbeidsvoorwaarden, die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

• Je krijgt een persoonlijke coach die je intensief begeleidt, maar je ook de ruimte geeft om je doelen te bereiken.
  • Je volgt een master- of postmaster-opleiding die door PwC wordt betaald.
  • Je neemt deel aan diverse interne trainingen.
  • Je krijgt 30 vakantiedagen, een auto, laptop en iPhone.

Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 professionals nauw met elkaar samen vanuit 12 vestigingen. We bieden je volop kansen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, waarmee je het maximale uit jezelf en je carrière haalt. Ontdek, ga relaties aan, ontwikkel jezelf en maak impact. Dan garanderen wij je een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer. PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen. Dat is onze ‘purpose’, de toetssteen voor de dingen die we doen of willen gaan doen. Wij willen waarde creëren voor onze klanten, onze mensen en de maatschappij.

Ben je enthousiast over The Associate Academy en heb je de ambitie om registeraccountant te worden? Solliciteer dan direct. Heb je nog vragen, bel of mail mij. Je krijgt binnen twee weken een reactie op je sollicitatie.

Laura Klitsie