Business Analyst Valuations & Modelling

Jouw werkveld binnen Valuations & Modelling
Heb jij passie voor mergers & acquisitions (M&A) en ben je sterk resultaatgericht? Dan zit je helemaal op je plek bij een van de M&A afdelingen binnen Financial Advisory Services (FAS).

Als adviseur binnen Valuations & Modelling adviseer je onze klanten over waardebepalingen van bedrijven en investeringen en ondersteun je bij de kwantitatieve uitwerking van business plannen en financieringsstructuren. Dit kan zijn tijdens een fusie- of overnameproces, maar ook als onderdeel van de financieel strategische analyse van investeringen en ondernemingen of in het kader van een financiële- of fiscale herstructurering.

Deloitte Valuations & Modelling maakt onderdeel uit van Deloitte Financial Advisory Services (FAS). Binnen FAS werken 250 medewerkers, die zich onder andere bezighouden met complexe financiële transacties, kapitaalmarktvraagstukken, vastgoed en risicobeheersing. De werkzaamheden lopen uiteen van financieel advies bij grote bedrijfsovernames tot het realiseren van financiering voor grote nieuwbouwprojecten.

Jouw functie als Business Analyst Valuations & Modelling
Als Business Analyst maak je onderdeel uit van een team dat zich richt op diverse waarderingsvraagstukken. Onze waarderingen geven klanten inzicht bij bepaalde investeringsbeslissingen, bijvoorbeeld in het kader van een koop of verkoop van een onderneming of divisie, of bij een financiële - of fiscale herstructurering. Andere situaties waarvoor onze waardeanalyses plaatsvinden zijn onder meer aandeelhouders- en commerciële disputen en financiële verslaggevingsvraagstukken.

Naast het uitvoeren van bedrijfswaarderingen help je klanten (hernieuwd) inzicht in hun onderneming te krijgen via het bouwen van financiële modellen. Deze modellen ondersteunen klanten bij de financiële uitwerking van een business plan, of bieden houvast in onderhandeling met kopers, verkopers en financiers. Als Business Analyst zit jij aan de knoppen en vertaal je de geïdentificeerde business drivers, financieringsstructuren en scenario’s naar inzicht gevende presentaties. Hierbij krijg je snel eigen verantwoordelijkheid, en wordt je in de praktijk begeleid binnen ‘dedicated’ project teams door (senior) consultants en managers.

Als Valuator ben je - veelal in multidisciplinaire teams en in samenwerking met de klant - bezig met het doorgronden van de activiteiten, financiële performance en key drivers van een business om deze vervolgens te vertalen in een onderbouwde waardering. Als Business Analyst ben je onder meer actief met:

  • Uitwerken van bedrijfs- en marktanalyses;
  • Achterhalen van de relevante informatie bij klanten het ‘challengen’ van klanten over de informatie en analyses;
  • Het beoordelen – en uitwerken van financiële waarderingsratio’s en benchmarkanalyses van vergelijkbare beursgenoteerde ondernemingen en transacties;
  • Het uitwerken van de waardeanalyses in gestructureerde presentaties voor klanten.

Als starter kom je terecht in het M&A Development Track waarbij je gedurende twee jaar werkzaamheden verricht binnen verschillende M&A disciplines, zoals: Corporate Finance en Transaction Services.

Jouw profiel als Business Analyst Valuations & Modelling
Als jij wordt uitgedaagd door de bovenstaande functieomschrijving en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!

  • 0 tot 2 jaar werkervaring;
  • Een afgeronde universitaire studie, bijvoorbeeld Economie, Finance, (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie, of een bèta studie met financiële affiniteit;
  • Sterke analytische vaardigheden, resultaatgericht, creatief, accuraat, met oog voor kwaliteit & detail;
  • Je bent een gedreven teamspeler, die naast zijn/haar studie nevenactiviteiten heeft ontplooid op de universiteit of bij een studie-, studenten-, of sportvereniging;
  • Ambitieus, flexibel, proactief, zelfstandig, doortastend en goed in het presteren onder tijdsdruk;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Deloitte
Onze financieel adviseurs winnen regelmatig prestigieuze onderscheidingen. Zo werd Deloitte Corporate Finance bijvoorbeeld als beste ‘M&A adviseur’ uitgeroepen door het Incompany 100-onderzoek en won Deloitte in 2015 de M&A Awards voor Best Transaction Support en in 2014 Best Young M&A Talent. Dat betekent dat je met ambitieuze, hoog opgeleide collega’s werkt, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een open, informele, maar professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief.

Binnen Valuations & Modelling heerst een informele sfeer. Hierdoor zijn de lijnen kort en wordt ook jij betrokken in de discussie. Het is een jong team waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent eerder regel dan uitzondering. Natuurlijk helpen we je waar we kunnen, met een uitgebalanceerd learningprogramma, een competentiemodel op maat en continue feedback.

Interesse? Meer weten of solliciteren? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Of mail je stukken (motivatiebrief, CV en cijferlijst) naar Florentine Neervoort, fneervoort@deloitte.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Florentine Neervoort op telefoonnummer 06-83330054.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een CV screening, een assessment, een drietal gesprekken en een case. Kijk ook eens op www.werkenbijdeloitte.nl

Deloitte. De beste start van je carrière!

DIRECT SOLLICITEREN