Consultant Financial Risk Management

De functie

Financial Risk Management, onderdeel van KPMG Advisory, is een toonaangevende, gespecialiseerde adviespraktijk. We ondersteunen banken, verzekeraars, pensioenfondsen en andere ondernemingen bij vraagstukken rondom risicomanagement en risicomodellering. Voorbeelden hiervan zijn; het kwantificeren van regulatory en economic capital, Asset and liability management, markt- en kredietrisico en operationeel risicomanagement. We zijn op zoek naar getalenteerde junior adviseurs met een kwantitatieve affiniteit of achtergrond om ons team te komen versterken.
 
Als junior adviseur kun je je bij Financial Risk Management direct vastbijten in pittige projecten. Je bent bijvoorbeeld betrokken bij de impact van Basel III op de winstgevendheid van een bank, het adviseren van een verzekeraar over renterisicobeleid, of de actuariële advisering van een onderneming over de pensioenregeling. Enerzijds betekent dat veel informatie analyseren en bouwstenen aandragen voor rapportages en presentaties, anderzijds ga je ook het gesprek met de klant aan. Hoe meet en beheerst hij risico's? Welke modellen hanteert hij? Klik hier voor meer informatie over Financial Risk Management.
 
De impact van ons werk is vaak groot. De interne processen van onze klanten kunnen ingrijpend wijzigen. En soms moet de bedrijfscultuur aangepakt worden. Je werkt nauw samen met vakgenoten én met collega's van andere disciplines. Je komt terecht in een jong, enthousiast, ambitieus en snelgroeiend team van financiële professionals met een academische achtergrond.

Het profiel

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding met een kwantitatieve oriëntatie (bijvoorbeeld kwantitatieve economie, econometrie, wiskunde of natuurkunde). Promotie is een pre. Je staat aan het begin van je carrière. Tijdens je studie of eerste baan heb je kennis of ervaring opgedaan op het gebied van financial risk management. Je hebt up-to-date kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden en / of economische theorie.
 
Als junior adviseur ben je in staat zelfstandig te werken en beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je wilt je verder ontwikkelen en verbreden als vakinhoudelijk specialist en je houdt van werken aan uiteenlopende vraagstukken in wisselende teams. Je hebt een proactieve en klantgerichte houding en bent een stevige persoonlijkheid. Daarnaast hecht je veel waarde aan het leveren van een hoge kwaliteit van je werk en heb je een professioneel kritische houding en een rechte rug. Tot slot heb je interesse in de wereld om je heen en ben je maatschappelijk betrokken.

Ons aanbod

Naast uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden biedt KPMG je een zee aan uitdagingen. Niet voor niets heeft KPMG al jarenlang topposities in diverse werkgeversonderzoeken. Werken bij KPMG betekent meehelpen aan aansprekende klantvragen, samenwerken met de beste mensen in je vakgebied, en  het behalen en vieren van gezamenlijk succes.

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer weten over KPMG en deze functie, neem dan contact op met een van onze recruiters van het KPMG Recruitment Centre, (020) 656 7162 of per e-mail. Direct solliciteren? Klik dan op de onderstaande 'solliciteren' button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

DIRECT SOLLICITEREN