Duaal student Accountancy (vooropleiding bachelor)

Functieomschrijving 
Wil jij worden opgeleid tot registeraccountant bij de Belastingdienst? Ben jij de toekomstige sparringpartner voor (grote) ondernemingen in Nederland? En wil jij tegelijkertijd een groot maatschappelijk belang dienen? Dan is dit je kans! 

In ons duaal leertraject accountancy leer je om een oordeel uit te spreken over de aanvaardbaarheid van fiscale aangiften van bedrijven. In de eerste jaren ligt de nadruk op de omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Later kun je je mogelijk ook verdiepen in invoerrechten, accijnzen en de loonheffing. Inzicht in de administratieve organisatie en de interne beheersing speelt in alle gevallen een belangrijke rol. Je beoordeelt en onderzoekt of de fiscale aangiften juist en volledig zijn ingediend.

Tegelijkertijd ontwikkel je inzicht in de verschillende belangen achter de cijfers; je gaat al heel snel in gesprek met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over bijvoorbeeld de wijze waarop de fiscale risico’s zijn afgedekt. Vanuit de Belastingdienst word je begeleid door een mentor die jouw werkzaamheden monitort en met je bespreekt. Samen met de voortgang in je masterstudie accountancy bepaalt dít hoeveel verantwoordelijkheden je krijgt gedurende het traject. 

Je studeert aan de Nyenrode Business Universiteit (of universiteit van jouw keuze) voor je Master of Science in accountancy. Aan de Belastingdienstacademie in Utrecht leer je over de fiscaliteit, de controletechniek en de effectiviteit van jouw communicatie. Als je aan de universiteit voldoende voortgang boekt én de studie aan onze academie hebt afgerond, vervolg je jouw opleiding tot registeraccountant bij een van de kantoren van Belastingen of de Douane. 

Tijdens je opleiding - die wij in zijn geheel voor je betalen - wissel je de theorie af met uitdagende werkperioden en praktijkopdrachten. Je werkt steeds zelfstandiger in een team met bijvoorbeeld fiscaal juristen, IT-auditors, belastingcontroleurs, invorderaars en accountants, van wie je veel leert over de dagelijkse praktijk. Zo breng je jouw kennis al heel snel in de - zo belangrijke en boeiende - praktijk.

Functie-eisen

  • Je hebt je hbo- of wo-bachelordiploma accountancy (AC) of bedrijfseconomie (BE) behaald tussen 1 januari 2015 en 1 augustus 2017. Onze voorkeur gaat uit naar accountancystudenten.
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Dit laat je zien in je motivatiebrief, waarin je nauwgezet en tegelijk kort en bondig omschrijft waarom je bij de Belastingdienst wilt doorstuderen.

Jouw competenties?

  • oordeelsvorming
  •  besluitvaardigheid 
  • contactgerichtheid 
  • initiatief 
  • samenwerken 

Je beschikt al over deze competenties, of weet die te ontwikkelen.

Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en weet die helder te verwoorden. Dat doe je op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Je durft verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen en staat voor wat je zegt; je wordt niet snel omver geblazen. Je bent ambitieus, vernieuwend en ondernemend, maar verliest daarbij je collega’s of omgeving niet uit het oog. Je kunt accuraat werken, en tegelijkertijd ben je een flexibele doorzetter die niet alleen de organisatie, maar ook zichzelf voortdurend wil blijven ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 3,
Minimum salaris: € 1642 bruto per maand
Maximum salaris: € 2274 bruto per maand
(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek) 

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen.

Bijzonderheden
Tijdens je opleiding zal je zowel aan een universiteit studeren als aan de Belastingdienst Academie te Utrecht. Daarnaast zal je gedurende de ruim 2 jaar van de opleiding ook een aantal werkperiodes hebben, waarin je de praktijk gaat leren. Deze werkperiodes vinden plaats op de Belastingdienst- en Douanekantoren in het land. Houd er rekening mee dat de meeste werkperiodes in de Randstad zijn. Gedurende de opleidingsperiode is je standplaats Utrecht. Daarna ben je werkzaam bij één van de bedrijfsonderdelen van Grote Ondernemingen, MKB of Douane. 

Ben je al in het bezit van een bachelor diploma dat voldoet aan de gestelde eisen dan verzoeken we een kopie ervan mee te sturen in het sollicitatieformulier.

Naast in de functie-eisen omschreven competenties zijn ook de volgende competenties voor een register accountant belangrijk namelijk; schriftelijke en mondelinge presentatie, plannen en organiseren, doorzettingsvermogen, zelfontwikkeling en inzet. Gedurende het traject zal er aandacht zijn om deze competenties verder te ontwikkelen. Meer informatie over het duaal accountancy traject kun je vinden op onze website

https://werken.belastingdienst.nl/duale-opleiding-accountancy

Sollicitatieprocedure 
Deze vacature is extern opengesteld. 

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. 

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv. 

Een (online) voorselectietest, een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Een voorselectietest zal worden afgenomen na een positief resultaat op de brief- en CV selectie. Na een positief resultaat op de voorselectietest nodigen we je uit voor een selectiegesprek.  

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Hoe was het voor jou? 
De Belastingdienst wil graag weten hoe de sollicitant de verschillende stappen in het sollicitatieproces ervaart. Daarom is onafhankelijk onderzoeksbureau TNS NIPO gevraagd om hier onderzoek naar te doen: met de resultaten kan het proces worden verbeterd. De mogelijkheid bestaat dat je na het sollicitatieproces wordt benaderd voor het invullen van een vragenlijst. Het invullen daarvan is vrijwillig en anoniem en neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Meer over de vacture
Sonja de Lange-Beck - 06 31668031
Carla de Wit - 06 52779740
Employability Center - (088)1551900
 

DIRECT SOLLICITEREN