het ABN AMRO Traineeship

ABN AMRO: het Traineeship

ABN AMRO heeft niet zomaar een ambitie. We zetten grote stappen richting een nieuwe vorm van bankieren. Daarbij staat het belang van klanten centraal bij alles wat we doen. Ook jij kunt hierin een hoofdrol spelen! We zoeken continu aanstormende talenten die het verschil zien tussen goed en beter, weloverwogen keuzes maken en verschillen overbruggen. Tussen mensen met uiteenlopende persoonlijkheden en kwaliteiten. Daar word je niet mee geboren, dus we leiden je goed op. Met je diploma (bijna) op zak en een flinke dosis ambitie kun je bij ABN AMRO op verschillende manieren aan de slag. Aan jou de keuze: wat doe jij straks bij de bank?

Bij het ABN AMRO Traineeship ontdek je in 12 maanden wat werken bij een bank jou kan bieden. Je bijt je vast in 2 grote opdrachten en leert veel gebieden binnen de bank kennen. Ook werk je aan een kortere opdracht waarin je écht kennis maakt met onze klanten en ontdekt hoe jij de klant met een goed advies succesvol kan laten zijn. In dit jaar werk je intensief aan je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Hierin krijg je de vrijheid om de keuzes te maken die bij jou passen en ontdek je waar jouw talent het best tot z’n recht komt. Je wordt begeleid door jouw traineemanager, een (externe) persoonlijke coach en een opdrachtbegeleider. Persoonlijke begeleiding die niet zomaar stopt na 12 maanden, want na afronding van je Traineeship begeleiden we je nog eens een jaar.

Het programma

Hoe jouw Traineeship er precies uit gaat zien en hoe lang je ermee bezig bent, hangt af van de richting die je kiest. Er zijn zes richtingen:

- Marketing & Communicatie: het nadenken over de lange termijn marketing strategie van de bank. Positioneringsvraagstukken, productontwikkelingen en veel marktonderzoek.
Finance: de bank binnen de bank. Budgetteren, jaarrekeningen opstellen, financiële risico’s en veel rapporteren. Hierbij moet je denken aan richtingen zoals accountancy & controlling.
Policy & Regulations: de juridische kant van de bank en de wet & regelgeving staan hier voorop. Hierbij kom je bijvoorbeeld te werken op afdelingen zoals legal, audit of compliance.
Project & Procesmanagement: de consultancy kant van de bank. Hierbij ga je richting projectmanagement waarbij je binnen de bank vele kanten op kan. Planning, organisatie en stakeholdermanagement zit in jouw tweede natuur.
Risk & Analytics: het maken van risicoanalyses en –beheer. Je levert een grote bijdrage aan solide risicobeheer en realisatie van duurzame groei door middel van het analyseren van cijfers en bouwen van modellen.
Relatiemanagement: werken in de klantgerichte omgeving van ABN AMRO, bijvoorbeeld door als assistent relatiemanager aan de slag te gaan, accounts te beheren of financieringsadvies te geven.

Wie ben jij?

Je hebt een (bijna) afgeronde bachelor of masterdiploma (je bent met iedere studie-achtergrond welkom!). Ook heb je naast je studie relevante activiteiten gedaan, zoals vrijwilligerswerk, een functie in een bestuur of commissie. Je kunt goed samenwerken, bent pro-actief en wil je graag verder persoonlijk ontwikkelen.

Ben je er klaar voor?

Zin om binnen een jaar ABN AMRO te leren kennen en jezelf verder te ontwikkelen in één van bovenstaande richtingen? Solliciteer dan voor het Traineeship. Je kunt het hele jaar door solliciteren maar er zijn 2 centrale startmomenten in september en april.

Solliciteer voor een van de zes richtingen via de site van Werkenbijabnamro (https://www.abnamro.com/nl/carriere/trainees/index.html) of mail voor vragen: Stephanie van Heusden (stephanie.van.heusden@nl.abnamro.com) of bel 020-6280154.

DIRECT SOLLICITEREN