Junior Kwantitatief Econoom

Ben jij de kwantitatief econoom die veel affiniteit heeft met de actualiteit en macromodellen en wil jij onze organisatie sterker maken? 

De functie
Als kwantitatief econoom/econometrist houd je je vooral bezig met macro-econometrische analyses, ramingen en scenario-analyses. Daarbij speelt het macro-econometrisch model NiGEM een centrale rol. Je analyses verwerk je tot heldere interne nota’s en beleidsadviezen, die ook worden verwerkt in de periodieke publicaties en vak- en dagbladen. Een belangrijk onderdeel van je functie is het, samen met collega’s van Group Risk Management, opstellen van reguliere stress tests. Voorbeelden van stress tests waar je je mee bezig zou houden zijn een hypothetische desintegratie van de eurozone en de Europese Unie, een crash op de Chinese huizenmarkt of een wereldwijde golf van protectionisme waardoor vrijhandel onder druk komt te staan. Bij dergelijke vraagstukken wordt gedegen macro-economische impactanalyses verwacht.

Als onderzoeker ben je kwantitatief onderlegd en heb je een brede interesse in economische vraagstukken en economische modellen. Je kunt snel en helder analyseren en werkt resultaatgericht. Je kunt goed onder tijdsdruk (samen-)werken en je bent gewend om met strakke deadlines om te gaan.

 Onze afdeling
RaboResearch is onderdeel van de kennisorganisatie van Rabobank die valt onder de directeur Kennisontwikkeling. Zij rapporteert aan de voorzitter van de raad van bestuur. Kerntaken zijn het signaleren, analyseren, interpreteren en becommentariëren van relevante trends en ontwikkelingen in de sociaaleconomische, financieel-economische, ruimtelijk-economische en bancaire omgeving van de Rabobank Groep en het vertalen daarvan naar consequenties voor het beleid en de strategie van de Rabobank Groep. 

De macro-economen van het team RaboResearch onderzoeken zowel de Nederlandse als internationale economie. Zij voorspellen conjuncturele ontwikkelingen en interpreteren economische en financiële trends. Bewegingen in de macro-economie vertalen zij naar voor de bank en haar klanten relevante onderwerpen. Zij hebben bijna dagelijks contact met de pers en adviseren de raad van bestuur, beleidscommissies en eenheden van Rabobank.

 Wij vragen
·         Een afgeronde universitaire Master, bij voorkeur kwantitatieve economie of econometrie óf een technische studie-achtergrond (bijvoorbeeld natuurkunde, sterrenkunde) met aantoonbare affiniteit met economie;

·         Enige ervaring en affiniteit met het doen van onderzoek;

·         Bewezen kwantitatieve vaardigheden en interesse;

·         Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

·         Ervaring met het schrijven van rapporten in zowel het Nederlands als het Engels;

·         Succesvolle ervaring met presenteren.

Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellen herken je in jezelf de volgende competenties:

  • Communicatiekracht
  • Initiëren van verbetering
  • Innoveren
  • Resultaten realiseren
  • Organiseren en monitoren

 Wij bieden 
Bij de Rabobank, bieden we je een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. De uiteindelijke hoogte van je salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.

 Aanvullende informatie
Sollicitaties van alle medewerkers binnen Rabobank die door reorganisatie boventallig zijn, worden met voorrang behandeld. Vermeld in je motivatiebrief of er sprake is van boventalligheid en per wanneer.

Na de sluitingsdatum worden eerst eventuele reacties van boventallige Rabobank-collega’s in behandeling genomen. Overige sollicitanten worden geïnformeerd over de voortgang van het selectieproces. 

Neem voor vragen contact op met Anne-Lieke Nijman, recruiter, 030-2166607.
Deze vacature staat open tot en met 29 januari 2017.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via: https://www.rabobank.com/nl/careers/app/position/taleo/160001Q5
Je motivatiebrief en CV kun je richten aan Anne-Lieke Nijman, recruiter. Vermeld altijd het vacaturenummer.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. De Rabobank toetst op basis van de "Regeling Screening Rabobank" alle nieuwe medewerkers op hun betrouwbaarheid om een functie bij de Rabobank te vervullen.

Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Word jij de Rabobank?

DIRECT SOLLICITEREN