Stagiair(e) Verantwoord Ondernemen

Wat ga je bij ons doen? 

Voor de afdeling Verantwoord Ondernemen (VO) zijn wij op zoek naar een stagiaire. Op de afdeling werken 3 medewerkers. Je stagebegeleider is Danny Dekker.

De afdeling VO maakt onderdeel uit van Private Banking en rapporteert aan de Raad van Bestuur. De afdeling heeft als doel om:

 • Verantwoord ondernemen te borgen in relevante procedures, processen, producten en diensten;
 • De bekendheid met verantwoord ondernemen bij de medewerkers en management te vergroten; en
 • VO-doelen, -activiteiten en -resultaten zichtbaar te maken voor onze klanten en externe partijen.


Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Het kwantificeren van de maatschappelijke impact van Van Lanschot. 
  Van Lanschot heeft naast financiële impact (bijv. resultaat, banen, rendement voor beleggende of sparende klanten) ook een meer (in)directe maatschappelijke impact. Deze laatste is nog niet eerder berekend of ingeschat. Jij gaat daar een aanzet voor maken. Je gaat dus bijvoorbeeld vaststellen hoeveel indirecte werkgelegenheid de bank heeft gerealiseerd door kredieten te verstrekken aan MKB-bedrijven. Of je maakt een inschatting van het voordeel dat de samenleving heeft van ons opleidingsprogramma voor medewerkers. Of je berekent hoe groot het maatschappelijke voordeel is van de vrijwilligers die Van Lanschot jaarlijks inzet ten behoeve van goede doelen. Er zijn tal van andere invullingen mogelijk.
 • Ondersteuning bij diverse andere werkzaamheden van de afdeling
  Afhankelijk van de tijd is het mogelijk om ook andere werkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van ons verantwoorde krediet- en beleggingsbeleid, het verzamelen van data ten behoeve van externe duurzame ratingbureaus, het organiseren van klantbijeenkomsten en het bedenken en uitvoeren van maatregelen om de milieuvoetafdruk van Van Lanschot verder te verlagen.

Het betreft een meewerkstage voor 40 uur per week gedurende een periode van 3 tot 6 maanden. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk. 

Herken jij je in ons profiel?
Werken bij Van Lanschot betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: onafhankelijk, betrokken, deskundig en gedreven. Daarnaast herken je jezelf in de volgende competenties. 

 • Je volgt een relevante economische/financiële studie, liefst een kwantitatief traject.
 • Je hebt een brede interesse in maatschappelijke (duurzaamheids-)thema’s.
 • Je bent analytisch, neemt initiatief, hebt doorzettingsvermogen, bent creatief en leergierig.
 • Je communiceert open en bent zowel schriftelijk als verbaal scherp.
 • Je kunt goed plannen en organiseren, werkt met deadlines en weet deze ook te halen

Onze organisatie
Het verhaal van Van Lanschot en Kempen & Co is een boeiend verhaal. Het is een verhaal over mensen die durven. Actieve mensen, intelligente doeners. Een verhaal over mensen die verwachtingen overtreffen, verantwoordelijkheid nemen, de kansen die ze zien goed overwegen en daarna verzilveren. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk. Zulke mensen krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het. 

We zijn een gespecialiseerde en onafhankelijke Wealth Manager, die zich richt op het behoud en de opbouw van vermogen voor onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen & Co hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring.

Wat bieden we jou?
De cultuur van Van Lanschot en Kempen & Co biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor direct veel impact maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van de bank. De persoonlijke bedrijfscultuur, de ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling en de dynamische werkomgeving maken Van Lanschot en Kempen & Co uniek in haar soort.

Ben je geïnteresseerd? 
Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kun je bellen met Anniek Braat, Recruiter, via 06 5117 2137. Klik op de onderstaande link om naar de vacaturepagina te gaan. 

 

 

DIRECT SOLLICITEREN