Young Professional Business / Data Analist

Functie

Heb jij je eerste ervaring met Data Analyse opgedaan en ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Zie jij daarnaast een toekomst voor je als Business-/Data Analist bij een grote bank? Dan is dit je kans!

Als Business-/ Data Analist werk je vanuit de afdeling Data Sourcing en zal je o.a. bezig zijn om inventarisaties te maken van de situatie in kwestie op basis van historische gegevens. Je krijgt voornamelijk vragen vanuit de afdeling Credit Risk Modelling, waarbij je zorg draagt voor een juist en efficiënt proces van vraag en levering van data: wat is de vraag vanuit de stakeholders, wie levert deze informatie en hoe wordt er gecontroleerd of deze data juist en volledig is? Dit zijn vraagstukken die centraal staan in jouw toekomstige job als Business-/Data Analist.

Je bent de schakel tussen de afdeling Data Science en de business; het is dan ook belangrijk dat je communicatief vaardig bent en stevig in je schoenen staat. Het is aan jou om met de business te schakelen en hiervoor moet je kunnen communiceren op verschillende niveaus. 

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

- Zorgen voor een juist en efficiënt proces van vraag en levering van data
- Je bent in gesprek met stakeholders om de juiste vraag helder te krijgen; welke data is nodig en waarvoor?
- Schakelen tussen de afdeling Data Science en de Business om de juiste data op te leveren
- Meewerken om data uit verschillende datasets te halen, deze te verwerken, programmeren en controles uit te voeren
- Vertalen van analyses naar concrete aanbevelingen
- Oplossen van complexe vraagstukken a.d.h.v. kwantitatieve berekeningen
- Je managet de verwachtingen binnen de gehele organisatie

Profiel

Om in aanmerking te komen voor dit Young Professional Programma ben je analytisch, leergierig en ambitieus. Daarnaast vind je het leuk om te puzzelen met Data. Verder voldoe je aan het volgende profiel:

- Onlangs een WO opleiding afgerond, een Finance of Wiskundige studie is een pré
- 1-3 jaar werkervaring met het ophalen en analyseren van Data
- Je hebt bij voorkeur werkervaring opgedaan binnen de bancaire sector
- Analytisch sterk en je kan snel verbanden leggen
- Ervaring met Excel en SAS is een sterke pré
- Je bent een communicatief vaardige teamplayer
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Organisatie

De organisatie is een grote gerenommeerde bank. Zij biedt particuliere, private banking en zakelijke klanten een volledig financieel producten- en dienstenpakket aan. Het uitgangspunt van deze bank is het inspelen op de veranderende markt en dus op de eveneens veranderende behoeften van de klanten. Met meer dan 300 jaar ervaring is een onderscheidende deskundigheid ontstaan.

Arbeidsvoorwaarden

Naast een uitdagend Young Professional Programma met ruim groeiperspectief en een leuke werkplek, bieden wij:

- Uitstekend salaris
- Ruime aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei doormiddelvan een persoonlijke coach
- Goede opleidingsmogelijkheden door o.a. een persoonlijke opleidingsplan en regelmatig door Solid Professionals gefaciliteerde workshops en trainingen
- Vanuit Solid Professionals word je gekoppeld aan een coach en word je gefaciliteerd in training en opleiding, zodat je je persoonlijke vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Daarnaast word je vanuit onze opdrachtgever gecoacht en begeleid op inhoudelijke kennis, waardoor jij je op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak kunt ontwikkelen; oftewel een uitdagende leercurve. De intentie is dat je na dit Young Professional Programma in dienst treedt bij onze opdrachtgever.

Ben jij geïnteresseerd in Data en wil jij jezelf bewijzen als Business-/ Data Analist binnen ons uitdagende Young Professional Programma? Kom dan snel eens langs om hierover verder te praten!

DIRECT SOLLICITEREN